Pluk de dag

Wat wil dat zeggen : “pluk de dag” ?  Gewoon genieten, profiteren van het goede dat het leven te bieden heeft.  Zeker in periodes van tegenspoed komt deze quote al snel naar boven.  Een mens zijn leven kan van de ene dag op de andere drastisch veranderen.

“Later wil ik eens een wereldreisje maken” of “Ooit wil ik het noorderlicht zien” … het zijn maar twee plannen die op jouw lijstje kunnen staan.  Over lijstje gesproken …
Heb jij een bucket list ?  Benieuwd wat er zoal opstaat.  Er bestaan vele websites die je helpen om die bucket list samen te stellen.

Wil dat zeggen dat je als een kip zonder kop NU moet leven ? Ik dacht het niet. Wat voorzorgen nemen voor latere tijden is altijd wenselijk.  Maar dat neemt niet weg dat je nu wel bewuster kan zijn van je dagelijkse leven.

Voor het gros van ons bestaat het leven uit werken, eten, slapen en terug werken.  Het weekend proppen we vol met dingen die we in de week niet kunnen doen … zodat we het gekende maandagochtendgevoel regelmatig tegenkomen.
En vanaf dan ligt focus terug op het weekend.  Tja …

Misschien moet je toch maar iets bewuster omspringen met je leven.  Heb je ooit al eens met een vergrootglas naar jezelf gekeken ?  Hou je er rekening mee dat het kan zijn dat er een morgen is maar ook dat er misschien geen morgen meer is ?

Leef van dag tot dag. Doe waar jij op dat moment gelukkig van wordt, want voor heel veel mensen is het niet vanzelfsprekend dat er een morgen is.
Besef dus welke kansen en mogelijkheden je hebt. 
You only live once, maak het de moeite voor jezelf en voor anderen.

En mocht je een steuntje kunnen gebruiken; coaching helpt.

Geplaatst in Uncategorized.