“Je komt alleen, je vertrekt als een team.”

Eén van mijn favoriete programma’s is de BBC-serie “DIY SOS : The big build”.  Op het Engelse platteland is er een gezin dat tegenslag gehad heeft met bijvoorbeeld gezondheid of werkongeval en eigenlijk ligt dat hele gezin in puin.  Vanuit die gemeenschap komen uit het niets honderden vrijwilligers die huis en tuin verbouwen en de slachtoffers een nieuwe start geven in hun leven. 
Eén van die vrijwilligers zei het op een hele mooie manier : “je komt alleen, je vertrekt als een team”.

Dat gevoel dat kom je ook tegen als je een ploegsport doet, als je als team op het werk aan een specifiek project werkt, een opleiding in groep volgt, of als je een geëngageerd lid van een vereniging bent.  Als mensen samen aan iets werken, dan groeit daar een vorm van groepsgeest.  In veel gevallen komen daar goede contacten of eeuwigdurende vriendschappen uit. 
En elke keer als je deel uit maakt van iets met meerdere mensen … elke keer zal je netwerk groeien.

Als er vroeg of laat iemand in de miserie zit,  hulp of goede raad nodig heeft, dan valt die automatisch terug op het netwerk dat hij of zij opbouwde.  En zo is het belangrijk dat je aandacht hebt voor relaties met anderen.  Zo zullen er momenten zijn dat je kan geven aan een ander … en dat geeft jou voldoening en energie.  Maar ook dat anderen er voor jou kunnen zijn, op momenten dat jij het nodig hebt.

In het life coach traject “Boost your life, voor een leuker leven” geven we ook aandacht aan je netwerk en hoe het uit te breiden.   Meer info volgt binnenkort.

Foto : https://www.dudleynews.co.uk

Geplaatst in Uncategorized.