“In wa veur ne wereld leven wij na …”

Ken je deze quote nog van Cois Backeljau uit de gelijknamige serie ?  Allicht heb je de laatste maanden jezelf die vraag ook wel eens gesteld.

Al jaren zitten we precies op één van de beste plekjes van de wereld.  We vergeten snel dat de voorbije 20 of 30 jaar er ook dingen zijn gebeurd die ons als “ramp” of “aanslag” bijblijven en waarbij we ook al eens dachten : in wat voor een wereld leven we nu ?
De voorspoed die we kenden deed, de meesten onder ons, echter snel terugkeren naar ons leventje van “brood en spelen”. 

Naar mijn gevoel ligt het nu toch wel even anders.  Onze stevige basis (ook relatief) staat sinds de jaarwende toch wel op wankele poten.  Het rammelt langs alle kanten : maatschappelijk, economisch en dit keer komt het tot onze stoep en tot in onze living. 
Zolang je kan blijven werken, valt het nog wel mee.  Maar we merken dat een aantal sectoren gewoon van de kaart geveegd worden.  Je zal maar een muzikant of artiest zijn of actief zijn in de horeca of reiswereld.
Komt het oude ooit nog terug ?  We gaan daar wel vanuit maar zeker is het alleszins niet.

En dan komen we op het punt dat we in de badkamer voor de spiegel staan. 
Blijven we gezond ? 
Blijven we een job houden ?
Komt ons vanzelfsprekende leventje nog terug of blijft het duren  ?
Heb ik de eerste jaarhelft als vakantie beleefd of is er een sluimerende onzekerheid in ons leven.

Je hoeft daar niet over te panikeren maar het afdoen als flauwekul is hetzelfde als je hoofd in het zand steken.  En meestal is dat niet de oplossing.

Als je job op verdwijnen of veranderen staat; als je stabiliteit op losse schroeven komt … wat ga je dan doen ?
Durf je daar over nadenken ?
Wat voor gevolgen heeft dit voor jou ? 
Wat is jouw worst case scenario ?

Een mens kan niet alles plannen en voorzien.  En het is zeker niet gezond om hier neerslachtig of moedeloos van te worden.
Een mens heeft heel veel veerkracht in zich.  Je moet dat alleen weten te kanaliseren tot iets productief.  En daarvoor mag je al eens nadenken over wat je opties zijn voor de korte toekomst, maar ook voor langere termijn.  Je wensen en verlangens projecteren  en ernaar handelen.
je hebt niet alles in de hand, maar veel meer dan je denkt.

Zowel voor je privéleven als voor je beroepsleven is het niet fout om even een check-up te maken van waar je naartoe wil.  Daar helpt coaching.  Ik stel de vragen die jij je niet durft te stellen of die je wegduwt of waar je nog niet eens aan dacht.

Voor leven en loopbaan; coaching helpt.
Je weet me wel te vinden voor vrijblijvende informatie of afspraak.