Loopbaancoaching

Waarom en wanneer loopbaanbegeleiding?

Iedereen stelt zich weleens de vraag: waar ga ik naartoe met mijn loopbaan? Keuzes maken en beslissingen nemen zijn niet voor iedereen even gemakkelijk. Een loopbaanbegeleider kan je dan helpen om je behoeftes in kaart te brengen en een klare kijk op de mogelijkheden te krijgen.

Naar meer inzicht en meer mogelijkheden

Je krijgt van mij oefeningen en opdrachten om meer inzicht in je eigen situatie te verwerven. We brengen ook de arbeids- en opleidingsmarkt in beeld. En ik zet je aan om contact op te nemen met mensen die een job doen waar jij wel iets in ziet.

Stap voor stap naar je doel

We stellen een persoonlijk ontwikkelplan (POP) op met daarin je inzichten en acties. Bijvoorbeeld opleidingen die je kunnen helpen om de beoogde job te vinden. En we stippelen samen het stappenplan uit, zodat je weet wanneer je wat moet doen. Win tijd en vind een job of voel je beter in je huidige job!

Erkend loopbaancoach

Bij 2BEinspired werk je met een door de VDAB erkende loopbaancoach.
Ik werk onder de vlag van NextStep Coaching dat reeds jaren werkzaam is in coaching en opleiding.
Je kunt bij mij als werknemer van een bedrijf maar ook als zelfstandige voor weinig geld loopbaanbegeleiding krijgen. Via loopbaancheques betaal je maar 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

Goed om te weten: Vanaf januari 2020 veranderen de voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheques. Werkenden hebben er voor het eerst recht op als ze minstens zeven jaar aan het werk zijn.
Als je een beroep doet op loopbaanbegeleiding kan je twee keer een loopbaancheque gebruiken.
De eerste cheque is goed voor vier uur begeleiding, voor de tweede cheque gaat het aantal uur begeleiding van vier naar drie. Na zes jaar heb je opnieuw recht op twee cheques. 

Sinds de invoering in 2013 wordt jaar na jaar meer gebruik gemaakt van de loopbaancheques. In 2018 maakten 24.741 personen er gebruik van. 

Extra : bij NextStep geniet je zowel na de eerste als de tweede cheque op een half uur nazorg. Je kan dus volop de tijd nemen om je nieuwe kennis wat te laten bezinken. Ook na die cheques staan we dus voor je klaar. Zonder meerkost.

Interesse in loopbaanbegeleiding?

Neem contact op