Ieder zijn job.

Binnenkort beginnen ze er weer aan : nestjes bouwen.  Elk jaar opnieuw.  Allicht weten ze niet beter en doen ze het uit gewoonte en volgen ze wat de natuur hen ingeeft.
Of zouden ze het leuk vinden ?
Is er een groot verschil met mensen ?

Jij gaat werken omdat het je helpt je doelen te bereiken : inkomen voor levensonderhoud, huisvesting en ontspanning. 
Maar doe je jouw job ook graag : is het je ding ?  Of twijfel je soms ?

Dat zijn vragen die je jezelf gaat stellen bij loopbaanbegeleiding.
Via de VDAB-cheques is dit supervoordelig.

Geef me een seintje voor een vrijblijvende kennismaking  !

Als je leven eruit ziet als een bouwpakket van Ikea … maar je hebt de handleiding niet.

Ken je dat gevoel ? Je hebt eigenlijk alles in het leven wat je graag hebben wil.  Of ongeveer toch.  Eigenlijk zou je er heel tevreden mee moeten zijn.  Toch wringt er iets. 
Je zit niet lekker in je vel, je voelt je ambetant.  Je stelt je meer dan één keer de vraag : “is dit alles wat er is in mijn leven ?”

Dat gevoel overkomt iedereen wel eens.  De oplossing ligt voor de hand. 
Jij hebt iemand nodig waar je eens mee kan praten.  In vertrouwen, zonder oordeel.
Iemand die je helpt om jezelf in vraag te stellen.  Iemand die je helpt om terug een goed gevoel te krijgen, om terug fluitend op te staan.  Maar wat belangrijker is : iemand die je helpt om terug zin te krijgen in je leven.

Ik ben Peter Helsen, ben 51 en woon in Beerse.  Naast loopbaanbegeleiding help ik mensen om zich terug wat beter in hun vel te doen voelen. 
Bel me op voor een afspraak of voor vrijblijvende informatie.
0472 360433 of info@2beinspired.be

2021

Deze morgen om 4 u schoot ik wakker.  Misschien ken je dat gevoel.  Wakker zijn, op de klok kijken en vaststellen dat het eigenlijk nog te vroeg is om op te staan maar het toch doen.  De hond die je aanstaart met een blik van “wat bezielt jou om op dit uur in mijn keuken rond te lopen ?”.  De Antwerpseweg waar je in het donker geen auto hoort rijden.  Ik vind dit zalig.  Koffietje erbij, hmm.

Mijn onderbewustzijn is bezig met de jaarwisseling.  Wat gaan we doen volgend jaar ? Ik ben verzot op planningen en reflecties.  Wat wil ik doen opdat 2021 een jaar gaat worden vol nieuwe ervaringen zodat je voelt dat je leeft ? Welke uitdagingen staan er voor de deur en hoe wil ik die stap voor stap gaan aanpakken ?

Die vrijheid is onbetaalbaar.  De vrijheid om te denken wat je wil, om te voelen wat je wil en om te doen wat je denkt te willen voelen.

De maand januari is het moment bij uitstek om daar eens bij stil te staan. 

Wil jij meer actie in leven of loopbaan, grijp dan dit momentum  om er eens bij stil te staan.
Dat kan je doen met of zonder hulp van een coach. 
Contacteer me voor een gratis kennismaking op 0472 360433 of mail naar info@2beinspired.be

2021 kan een leuk jaar worden.  Als jij het wil.
Gelukkig nieuwjaar.

Hoe was 2020 voor jou ? En wat brengt 2021 ?

Hoe je het draait of keert … op het einde van een jaar kijk ik steeds terug naar wat geweest is.
Je kan dat snel doen, maar ook dieper gaan.  Je kan er de tijd voor nemen en echt eens nadenken wat er allemaal gebeurd is het voorbije jaar.  Een agenda kan helpen als je niet alles meer weet.
Wat heeft 2020 met jou gedaan ?

En als je daarmee klaar bent, dan kan je gaan kijken naar 2021.
Wat wil je anders in 2021 ? Hoe ga je het aanpakken ?

Dit is de beste periode van het jaar om jezelf en je leven eens onder een vergrootglas te leggen.
Als coach help ik je zoeken naar de antwoorden op je levensvragen op een ontspannen en prettige manier.

Boek nu je afspraak op 0472 360433 of mail naar info@2beinspired.be

Uiteraard steeds tot uw dienst voor meer informatie.

The Voice Senior : leef je droom !

Het zal je maar overkomen : je kan uitzonderlijk mooi zingen en ondanks je wat oudere leeftijd, krijg je de kans om te schitteren voor een publiek.  Wat moeten die mensen gelukkig zijn.  De 80-jarige Doortje vertelde : “Had ik dat maar vroeger kunnen doen …”

De gemeende dankbaarheid en voldoening spatten van het tv-scherm.
Maar ook spijt.  Jammer dat het nu pas is …

Je moet in je leven zoveel mogelijk proberen te doen wat je graag doet.  Dat is wat ik nastreef in mijn leven.  Sommige aspecten zijn misschien minder leuk maar horen erbij opdat je een goede balans hebt in je dagelijkse doen en laten.

De meeste tijd vul je met slapen en werken.  Dus zorg je voor een goed bed.  Zorg je ook voor goed werk ?  Geeft dat werk je voldoening ?  Leunt het aan bij je droom of hoop je dat het ooit vanzelf komt ?

Als je bij mij loopbaanbegeleiding volgt, dan ga ik met jou op zoek naar jouw droom.  Is je droom realistisch, dan kan je ervoor gaan.  Of niet.  Dat bepaal je zelf. Maar je zal wel een heldere kijk hebben op wie je bent, wat je doet en wat je mogelijkheden zijn.

Er is geen tijd te verliezen.  Dit is de eerste dag van de rest van je leven.
Bel me nu voor vrijblijvende info of afspraak : 0472 360433.

P.S. : gelijkenissen met de artiest op de foto zijn louter toevallig 🙂

Een cadeaubon onder de kerstboom !

Ken je iemand die wel een extra portie loopbaangeluk kan gebruiken? Dan kan je hem of haar een duwtje in de rug geven via de NextStep cadeaubon. Wie zou nu niet blij zijn met meer zelfinzicht, energie, werkplezier en rust in het hoofd?

’t Is heel makkelijk : klikken op de link, afdrukken en afgeven.
Als dat geen waardevol cadeau is !

Ken je de PMS-testen nog ?

Ik weet nog heel goed dat ik in het laatste jaar van de lagere school, samen met mijn klasgenootjes, op een gegeven moment een halve dag PMS-testen had.  Het was de bedoeling om je kwaliteiten te testen om van daaruit een advies af te leveren voor de nieuwe studierichting in het middelbaar.
Eén van de vragen was : wat wil je later worden ?  Ik vulde daar “drukker” in. En het PMS (CLB sinds 2000) gaf mijn ouders het advies om mij voor “drukker” te laten studeren.

Destijds was dagbladhandel Daneels gevestigd in het centrum van Beerse en ik vond dat zo een leuke winkel.  Zoiets wilde ik later doen : werken in een winkel.  Die winkel had in de volksmond de naam “den drukker”.  Dat wisten de brave mensen  van het PMS niet.  Hun advies was dus, met de beste bedoelingen, een beetje kort door de bocht.

Bij NextStep pakken we het anders aan.  We gaan op zoek naar wie je bent, wat je graag doet, wat je kwaliteiten zijn en samen gaan we op zoek naar wat jou drijft en wat je zelf eigenlijk wil.
En dan kan je aan het einde van de rit zelf kiezen welke loopbaankeuze voor jou de beste is.

Alles begint echter met een gratis kennismakingsgesprek.

De geit en de tuin

Een aantal jaar geleden leerde ik via een  opleiding bij Marc Vermeulen  de metafoor van de tuin kennen.  Je leven is als een tuin en achteraan staat er een tuinhok.  En in dat tuinhok zitten je demonen : de dingen in je leven waar je mee worstelt, die niet verwerkt zijn. 

Toen ik vorige week het boek “Word optimist” las, maakte ik kennis met de geit van schrijver Leo Bormans : de zorgengeit !  Velen onder ons hebben een zorgengeit.  De geit en de tuin vertonen overeenkomsten.

“Je eigen zorgengeit. Je komt er elke ochtend of avond naartoe en je geeft ze eten. Je vertelt over je  zorgen en verdriet. En dan doe je het hekje dicht met de boodschap : “tot morgen”. Vanaf dan kan je weer gaan fietsen, wandelen of met de buren praten. Je bent erin geslaagd om je verdriet een plaats te geven. Je kunt niet leven in een wereld waarin elk gesprek, elke minuut en elke beweging is beladen met het grote verdriet in jou. Geef het een plaats, praat erover. Maar laat het niet elk detail van je leven beheersen.”

Dit is een klein stukje uit het boek “Word optimist”. 
Het is een leuk boekje om lezen, grappig, dikwijls herkenbaar en het staat natuurlijk vol met tips om het leven iets rooskleuriger te zien.   
Kerstboomstuff.


Reset yourself

Sinds een aantal jaar krijg ik tegen het einde van het jaar de onweerstaanbare drang om een spiegel op te zoeken en om daar eens voor te gaan staan.  Nou ja, eerder figuurlijk he.
Ik geniet  ervan om op de bank eens de blik over het voorbije jaar te laten gaan en om over de haag ook al eens naar het volgende jaar te kijken.

Wat is er allemaal gebeurt dit jaar, wat liep er goed, wat liep er minder goed. 
Zelden nemen we de tijd om hier eens even bij stil te staan.  Eigenlijk is dat spijtig want het is door in te grijpen in onze huidige manier van leven, dat we dingen scherper kunnen stellen en eventueel anders aanpakken.

De groene knop op de foto zou kunnen dienen om de wereld te resetten al is dat misschien wat hoog gegrepen voor ons.

Stel dat je nu de sticker op de foto vervangt door “reset yourself”. 
Even terug herbronnen of herstarten. 
Wie ben jij, wat wil je, wat zoek je ? 
En vooral nadien volgt het interessante deel.
Hoe pak je het aan ?  Wil je het ?

Geweldig toch om hier eens bij stil te staan opdat je met hernieuwde plannen en goede moed dit corona-jaar achter je kan laten en vol ambitie het volgende kan aanvatten.

“Reset yourself” kan via loopbaanbegeleiding als het werkgerelateerd is.  Maar ook bij life coaching werkt die knop prima. Coaching werkt.

Bel me gerust op ter kennismaking.

Loopbaanbegeleiding is toegestaan in een corona-veilige omgeving.
Life coaching kan tijdens corona enkel buiten.  Doe je warme kleren en botten maar aan !


Praten helpt

Donkere dagen, het openbare leven ligt stil, een tikkeltje eenzaamheid loert om de hoek.
Corona doet wat met ons. 
Mensen hebben behoefte aan menselijk contact, aan een goeie babbel.

Tot het einde van het jaar maak ik elke woensdagavond graag tijd voor wie er behoefte aan heeft.
Over leven, over loopbaan en uiteraard in alle discretie.

Eén uurtje per persoon zonder vergoeding, via telefoon, skype of hier in de praktijk met aandacht voor de veiligheidsvoorschriften.
Graag vooraf afspraak maken op peterhelsen@nextstepcoaching.be of bel 0472 360433.

Praten helpt, ook via www.tele-onthaal.be